Home > Circuit > In een notendop: Wseries – Indycar – IMSA

In een notendop: Wseries – Indycar – IMSA

  • W Series – Op de Red Bull Ring won de Britse Jamie Chadwick de wedstrijd voor de W Series, de eenzitter-reeks voor vrouwen. Ze ging voor aan de Russische Irina Sidorkova en aan de Finse Emma Kimilainen. In de tussenstand van het kampioenschap neemt Chadwick, die trouwens de titelverdedigster is, nu de leiding met 33 punten voor haar landgenote Sarah Moore (30 punten)
  • IMSA – De WeatherTech 240, een manche van het Amerikaanse endurance kampioenschap voor de IMSA, zag op Watkins Glen een nieuwe zege van Action Express Racing en de Cadillac DPi-V.R. n°31 van Felipe Nasr en Pipo Derani. De wedstrijd werd lang onderbroken omwille van een zwaar onweder. De tweede plaats was voor Kevin Magnussen en Renger van der Zande (Cadillac n°1 – Chip Ganassi Racing). Op de derde treden stonden de polezitters Filipe Albuquerque en Ricky Taylor (Acura ARX-05 n°10 – Wayne Taylor Racing).
  • Indycar – Op Mid-Ohio haalde Jozef Newgarden voor Penske Racing de pole binnen. Hij hield drie duizendste van een seconde over op Colton Herta (Andretti Racing) die morgen naast hem op de eerste rij start.

foto: ©indycar.com