Home > Circuit > FIA F3: Hauger met straffe race

FIA F3: Hauger met straffe race

Een zeer sterke race van de Noor Dennis Hauger die met deze zege zijn leiderspositie in het kampioenschap versterkt. En vergeten we niet dat hij dan zondag nog eens van de pole mag starten!

Logan Sargeant (Prema) mocht op de reverse pole grid starten voor race1 van het Formule 3 weekend op de Red Bull Ring. Maar bij de start kwam Nannini (HWA) toch aandringen. Wat volgde was een negen ronden durend duel om de leiding, tot Sargeant moest lossen. Dat was echter geen vrijgeleide voor Nannini die in een felbevochten race verder moest strijden met een opzittende Novalak (Trident). Uiteindelijk werd de druk net iets te groot voor de beide kemphanen en een halfhartige inhaalbeweging van de Italiaan zorgde ervoor dat beiden van de baan gingen. Nannini kon nog naar de 8ste positie, Novalak moest opgeven.

En dan was daar Dennis Hauger, die van een 12De positie van start was gegaan en in deze race maar liefst 11 posities goedmaakte. Hij liet zich de cadeautjes wel gevallen en pakte de zege, voor Prema ploegmaat Olli Caldwell en voor Logan Sargeant, die toch nog op het podium mocht. Een Victor Martins, met de MP Motorsport iets uit vorm, kon de schade beperken met een vierde plaats. Onze landgenoot Amaury Cordeel zat gevangen in de achterhoedegevechten en loodste de Campos Racing machine als 21ste over de finish.

Vanavond is er een tweede race waarbij de Rus Alexander Smolyar mag vertrekken vanop de pole.