Home > Circuit > WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi

WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi

Dit weekend werd de tweede manche van het FIA WTCR verreden op het Portugese circuit van Estoril. De zeges gingen naar Lynk & Co en Honda. De Belgen beleefden een moeilijk weekend.

Foto ©: FIA WTCR

De eerste race werd dominant gewonnen door de equipe van Lynk & Co, met een volledig blauw podium. Yann Ehrlacher maakte het af voor Yvan Muller en Santiago Urrutia. In de tweede race leek thuisrijder Tiago Monteiro (All-Inkl Honda) lange tijd op weg naar de zege tot zijn motorkap loskwam en hij zo de zege moest afgeven aan teamgenoot Attila Tassi. Jean-Karl Vernay (Engstler Hyundai) en Norbert Michelisz (BRC Lukoil Hyundai) werden tweede en derde in race twee.

Voor de Belgen was het een moeilijk weekend in Portugal. Gilles Magnus (Comtoyou Racing Audi) kon tijdens de eerste race wel nog als beste rookie finishen, op plaats 9. In de tweede race verging het Magnus moeilijker met een 14de plaats al resultaat. Teamgenoot Frédéric Vervisch eindigde op plaats 13 en 11. De volgende manche vindt binnen twee weken plaats in Spanje, op het circuit Motorland Aragon.

You may also like
In een notendop: GT World en FIA WTCR
In een notendop: WTCR, DTM en ADAC GT
WTCR: zeges voor Azcona en Monteiro in Vila Real
WTCR: Tassi met eerste pole