Home > #Hoofdnieuws > WRC Kenia – Thierry Neuville: “Gelukkig dat we nog steeds leiden”

WRC Kenia – Thierry Neuville: “Gelukkig dat we nog steeds leiden”

Deze eerste editie in bijna 20 jaar van de Safari Rally in Kenia is verre van over, maar de voorlopige uitgangspositie van Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe is goed. Nog vijf proeven en iets meer dan 50 kilometer scheiden hen mogelijk van een eerste zege samen in het WK.

Foto: © Hyundai

De regen gooide op het einde nog even roet in het eten, maar de Hyundai i20 WRC met startnummer #11 blijft dus stevig leider in de tussenstand van de zesde WRC-wedstrijd van het seizoen. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe wonnen één proef op zaterdag en leiden met 57,4 seconden op Takamoto Katsuta in de Toyota.

Neuville is dan ook tevreden: “Ik ben opgelucht dat ik aan de leiding sta van deze Safari Rally, zeker na de laatste KP van vandaag. Het maakt niet uit met hoeveel, het behouden van de positie was het belangrijkste vandaag. We hebben de afgelopen twee dagen hard gereden om vooraan te staan, dus we wilden de positie niet verliezen. Ik wist dat andere rijders ook regen hadden in de proef, maar ik kreeg al natte omstandigheden na slechts drie kilometer. Ik realiseerde me dat ik daar tijd aan het verliezen was en dat het alleen maar erger kon worden. Ik was vastbesloten om zo snel mogelijk te blijven rijden, zelfs in de vier of vijf secties waar het hevig regende. De auto op de weg houden was niet eenvoudig, maar we zijn erin geslaagd en we kunnen ons nu concentreren op de laatste dag. Het wordt weer een zware opdracht, maar ik heb genoten van die proeven in de verkenning, dus ik hoop dat we een probleemloze laatste dag kunnen afwerken en de overwinning veilig kunnen stellen.

Het zou de eerste zege van Thierry Neuville in het WK zijn sinds de Monte-Carlo 2020.

Tussenstand na zaterdag

1T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 Coupe WRC2:45:04.6
2T. KatsutaD. BarrittToyota Yaris WRC+57.4
3S. OgierJ. IngrassiaToyota Yaris WRC+1:15.5
4O. TänakM. JärveojaHyundai i20 Coupe WRC+2:21.2
5G. GreensmithC. PattersonFord Fiesta WRC+2:39.4
6A. FourmauxR. JamoulFord Fiesta WRC+2:51.4
7K. RovanperäJ. HalttunenToyota Yaris WRC+11:04.3