Home > #Hoofdnieuws > WRC Kenia: drama in laatste proef, Neuville stevig leider

WRC Kenia: drama in laatste proef, Neuville stevig leider

Waar de tweede volledige dag van de wedstrijd in Kenia weinig om het lijf had, kregen we wel weer drama in de slotproef. Regen maakte het de latere starters in die slotproef erg moeilijk en Ott Tänak verloor meer dan twee minuten, waardoor hij uit de top 3 zakt. Thierry Neuville kwam al bij al goed door de slotproef en leidt zeer comfortabel met nog één dag en vijf KP’s te gaan.

Foto: © Hyundai

Vijf proeven zonder enige opschudding en dan plots regen in de slotproef van de dag, meer was er niet nodig om alles op zijn kop te zetten. De zeges in de proeven zaterdagnamiddag waren voor Sébastien Ogier (Toyota), Ott Tänak (Hyundai) en Dani Sordo (Hyundai), die als enige ‘Sleeping Warior 2’ niet in de regen moest rijden. Vooral Tänak deelde in de brokken, want niet alleen was er de regen, bovendien deed de ruitenwisser aan zijn zijde het niet, wat hem razend maakte: “Geweldig, dit is echt geweldig”, brulde de Est op het einde van de KP. Takamoto Katsuta (Toyota) beschadigde dan weer de achterophanging van zijn Toyota, maar blijft nog wel nipt tweede.

Het gevolg van dat alles is dat Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe ruim leiden met bijna één minuut bonus op Katsuta, die de hete adem van zijn teamgenoot Ogier in zijn nek voelt. Ott Tänak is van het voorlopige podium verdwenen en volgt al op meer dan twee minuten, nipt voor Gus Greensmith en Adrien Fourmaux, de beide Ford-rijders. Kalle Rovanperä (Toyota) is eenzaam zevende.

Schema zondag

06u26 SS14 LOLDIA 1 11,33km
07u38 SS15 HELLS GATE 1 10,56km
09u45 SS16 MALEWA 9,71km
10u25 SS17 LOLDIA 2 11,33km
12u18 SS18 HELLS GATE 2 10,56km