Home > Circuit > In een notendop: PSC-GT-F1-F4

In een notendop: PSC-GT-F1-F4

  • Porsche Supercup – Ayhancan Güven (BWT Lechner Racing) en Larry Ten Voorde (Team GP Elite) waren gisteren de snelsten in de vrije training voor de tweede manche van de Porsche Supercup. Deze namiddag is er de kwalificatiesessie (met een timing die afwijkt van de oorspronkelijk aangegeven timing)
  • F1 – De Russische Grand Prix zou in 2023 verhuizen naar het nieuwe circuit Igora Drive, in de buurt van Sint-Petersburg. Dit seizoen en de volgende afspraak in 2022 worden de laatste wedstrijden die de F1 zal rijden in Sotchi. Een serieuze verhuis dus van het uiterste zuiden van Rusland, bij de Zwarte Zee, naar het noorden, bij de Finse Golf.
  • F4 Italië – In het Italiaanse Vallelunga was de Brit Oliver Bearman (Van Amersfoort) de beste in de beide vrije trainingen voor de Formule 4. Onze landgenote Maya Weug haalde voor Iron Lynx een niet onaardige 15de en 18de tijd. De kwalificaties en de wedstrijden zijn er dit weekend.
  • GT Italië – Iron Lynx groeit snel als team. De Italianen bevestigden nu ook hun deelname aan de manche van het Italiaanse kampioenschap GT Endurance in Mugello op 3 en 4 juli. Iron Lynx zet er twee Ferrari 488 GT3 Evo 2020 in met Claudio Schiavoni, Andrea Piccini en Rino Mastronardi, terwijl op de andere wagen, met nummer 83, de bezetting gevormd wordt door hoogstwaarschijnlijk Flick Haigh (Britse GT kampioene), Rahel Frey en… onze landgenote Sarah Bovy!

foto: ©porsche.de/presse