Home > #Hoofdnieuws > WRC Kenia: drama in de slotproef

WRC Kenia: drama in de slotproef

Dat de Safari Rally in Kenia hard zou worden, stond buiten kijf en de namiddaglus op vrijdag werd een drama voor heel wat rijders. Thierry Neuville leidt nog steeds, met 18 seconden bonus op de bijzonder verrassende Takamoto Katsuta in zijn Toyota.

Foto: © Hyundai

Kalle Rovanperä nam in KP5 de leiding over van Thierry Neuville, maar de Belg sloeg terug in KP6 en nestelde zich weer aan de leiding. Het verschil tussen de protagonisten bedroeg amper een handvol seconden, maar alles veranderde in KP7 Oserian 2. Thierry Neuville reed tweemaal lek en het was onzeker of onze landgenoot met twee lekke banden naar het servicepark kan, te meer dat hij ook al in KP6 lek reed en dus niet meer voldoende reservebanden aan boord heeft. Achter hem reed ook Ott Tänak lek, terwijl Kalle Rovanperä met zijn Yaris letterlijk vast kwam te zitten in het losse zand. Uiteindelijk kwam Neuville toch aan het servicepark, ondanks de lekke banden en de problemen met de ontsteking van de Hyundai.

Thierry Neuville: “We weten niet wat er juist was, maar we hielden de auto draaiende, dat is het belangrijkste. Het team zal nu moeten kijken wat er echt fout is.”

Sébastien Ogier en Takamoto Katsuta kwamen heelhuids door de proef. De Fransman maakte zo heel wat van zijn achterstand weer goed en komt zo terug tot op 1min49 van Neuville, maar het is vooral de Japanner Katsuta die een goede zaak doet. De Toyota-rijder schuift op naar de tweede plek op amper 18,8 seconden van de Belgische leider. Tänak is derde op 55 seconden van Neuville. Achter Ogier zijn Greensmith en Fourmaux vijfde en zesde in de beide Ford Fiesta WRC.