Home > #Hoofdnieuws > WRX: Johan Kristoffersson teamgenoot Enzo Ide

WRX: Johan Kristoffersson teamgenoot Enzo Ide

Drievoudig wereldkampioen rallycross Johan Kristoffersson wordt dit jaar de teamgenoot van onze landgenoot Enzo Ide bij KYB EKS JC. Elk met een Audi S1 zullen zij een gooi doen naar de wereldtitel in 2021. Dit nieuws is uiteraard een mooi verjaardagscadeau voor Enzo Ide.

Kristoffersson werd de eerste maal wereldkampioen in 2017 en deed dat nog eens over in 2018, telkens met een Volkswagen Polo voor het officiële team van Volkswagen Motorsport en onder het goedkeurend oog van de directeur Motorsport bij VW, Sven Smeets. In 2019 nam de Zweed niet deel aan het wereldkampioenschap en in 2020 volgde de comeback en na enkele mooie duels met zijn landgenoot Mattias Ekström volgde een nieuwe wereldtitel. Leuk detail, Kristoffersson zal nu deelnemen met een Audi, het merk waarmee vader Tommy Kristoffersson menig rallycrossliefhebber vermaakte vanaf eind jaren ’80 tot midden de jaren ’90.

Enzo Ide mag dus rekenen op een teamgenoot van formaat om zijn weg op het hoogste niveau van de rallycross verder te zetten.