Home > Electric > Pure ETCR > PureETCR: Azcona is de eerste leider

PureETCR: Azcona is de eerste leider

Mikel Azcona en Zengo Motorsport X CUPRA schreven geschiedenis op het Italiaanse Vallelunga. Zij wonnen de allereerste race voor de Pure ETCR en werden dus winnaars van de allereerste race voor volledig elektrische toerwagens.

De Spanjaar haalde de zege in de twee duel rondes op zaterdag en in de Superfinale A op zondag en verzamelde daarmee 77 punten, meteen het maximum dat er in een weekend kan worden verdiend.

Zondagochtend kende hij nog een lekke band in de kwalificatiesessie met 500 kW aan vermogen. De Superfinale A moest hij dus aanvangen van aan de staart van het veld. Maar Azcona reed een verstandige race, bleef in tegenstelling tot anderen uit de problemen en kon goed gebruik maken van de 200kW powerboost die de deelnemers ter beschikking hebben over 40 seconden om uiteindelijk de zege te pakken. Jean-Karl Vernay won met Hyundai de Superfinale B en werd tweede algemeen, Azcona’s teamgenoot Mathias Ekström werd derde.

Pure ETCR gaat nu naar MotorLand Aragón waar CUPRA in het Spaanse thuisland zijn leidersplaats zal moeten verdedigen.