Home > Moto > MotoGP > MotoGP: wat een zege van Marc Marquez!

MotoGP: wat een zege van Marc Marquez!

Wie had er zijn geld op gezet? Marquez is goed, maar komt uit een lange revalidatie en had al 481 dagen geen wedstrijd meer gewonnen. Hij vierde zijn comeback op de hoogste trede van het podium op zijn eigen speelterrein: de Sachsenring

Marc Marquez maakte er een erezaak van om al in de eerste ronde van de race de kop van het veld te nemen. Jack Miller schoof even later met de Ducati door naar de tweede plaats maar moest deze plaats later afstaan aan Oliveira (KTM). Het grootste deel van de race, nog 21 ronden, was er te gaan toen de regenvlag uitkwam. Het was het sein voor de rijders om niet langer banden te sparen, maar ervoor te gaan voordat de regen inzette. Maar de regen zette niet in…en de vraag werd dus: wie zou er genoeg leven houden in de zwaar gebruikte banden? Marquez liep tot een seconde, anderhalve seconde uit. Oliveira vocht terug, haalde Marquez weer binnen tot minder dan een seconde maar dan was liep het bobijntje af. Oliveira moest lossen, Marquez liep naar twee seconden voorsprong en had de wedstrijd in handen. Oliveira kon er geen volledig KTM Red Bull succes van maken, maar was tevreden met de punten van de tweede plaats. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) beperkte de schade met een derde plaats en blijft aan de leiding van het kampioenschap.

Eerste punten voor Barry Baltus!

Remy Gardner erfde een grote voorsprong in de Moto2 race, en uiteindelijk ook in het Moto2 kampioenschap toen hij de leiding kon nemen en zijn Red Bull KTM Ajo teamgenoot en grootste rivaal Raul Fernandez uit de race zag verdwijnen met een vroege val. Op het podium kreeg hij het gezelschap van en . Onze landgenoot Barry Baltus (NTS RW Racing GP) reed een uitstekende race en profiteerde mede van een resem uitvallers om een 14de plaatste halen en zijn allereerste punten in Moto2!

In Moto3 zorgde rookie Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) voor alweer een sensationele zege door van de 13de startplaats naar de zege te spurten. Hij eindigde voor Kaito Toba (CIP Green Power) en Dennis Foggia (Leopard Racing) en bouwt zijn al riante leiding in het kampioenschap verder uit.