Home > #Hoofdnieuws > GT World Zandvoort: Lamborghini wint, De Pauw knap derde

GT World Zandvoort: Lamborghini wint, De Pauw knap derde

In Zandvoort was de zege in de eerste race van de GT World Challenge voor Ricardo Feller en Alex Fontana, meteen ook de winnaars in de Silver Cup. Het duo haalde het in de Emil Frey Racing Lamborghini voor Timur Boguslavskiy en Raffaele Marciello in een AKKA ASP Mercedes, terwijl onze landgenoot Ulysse De Pauw samen met Pierre-Alexandre Jean naar een derde plek reed in de CMR Bentley. Voor De Pauw is het zijn eerste algemene podium in GT.

Foto: © SRO

Inhalen wordt moeilijker en moeilijker met de GT3’s en Zandvoort is een mooie omloop, maar niet meteen de makkelijkste om plaatsen goed te maken”, vertelde De Pauw voor de race “en zonder drama zit een goed resultaat er dus wel in.” Zo geschiedde, al moest zijn Franse teamgenoot in de eindfase wel een plek inleveren aan Raffaele Marciello. De Pauw werd dus derde, ver achter het winnende duo, dat meteen een kloof kon slaan.

Op de achtste plek eindigden Dries Vanthoor en Charles Weerts (WRT Audi), maar zij moeten hun leidersplaats in het kampioenschap wel inleveren aan Ricardo Feller. Fred Vervisch werd negende in zijn Sainteloc Audi en Adrien De Leener twaalfde in de Dinamic Porsche. Louis Machiels tot slot, werd tweede in Pro/Am, uiteraard in de AF Corse Ferrari die hij deelt met Andrea Bertolini.