Home > #Hoofdnieuws > DTM Monza: Ferrari voor het eerst, Lawson de jongste ooit

DTM Monza: Ferrari voor het eerst, Lawson de jongste ooit

Ferrari heeft al een zeer dik boek als het aankomt op zeges en titels in de autosport, maar nu staat daar ook een DTM-overwinning in. De 19-jarige Nieuw-Zeelander Liam Lawson veegde de vloer aan met de concurrentie en reed in zijn AF Corse Ferrari 488 GT3 naar de zege in Monza, op Italiaanse bodem. Symbolischer kon de start van het ‘nieuwe’ DTM dus moeilijk worden.

Veel had de eerste DTM-race van het seizoen echter niet om het lijf. Echte gevechten bleven uit en de Ferrari was over één ronde misschien iets trager dan de Mercedes, maar de racepace van de Italiaanse GT was enorm. Lawson was outstanding en won dus voor Vincent Abril en Maximilian Götz, beide voor Mercedes. Alex Albon werd vierde, ook in een Ferrari. Beste Audi-rijder was Nico Müller op de zesde plaats, drie plaatsen beter dan Marco Wittmann, de beste BMW-vertegenwoordiger. Esteban Muth van zijn kant, miste zijn start en moest het stellen met een elfde plek in de T3 Motorsport Lamborghini. Morgen volgt de tweede race van het DTM new look.