Home > Moto > Internationaal > MotoGP: Oliveira trainingssnelste op blakerende Sachsenring

MotoGP: Oliveira trainingssnelste op blakerende Sachsenring

De Sachsenring is een monument op de kalender van de MotoGP. Wat de Nordschleife is voor auto’s is de Sachsenring wellicht voor motoren: bloedsnel, met veel verval en zeer uitdagend…en, het territorium bij uitstek van ene Marc Marquez!

foto: (c)motogp.com

Hi komt terug uit een lange blessure periode, maar zou hij het doen? Kon hij het doen? In de eerste vrije sessie in alle geval wel. Marc Marquez, met de Honda op zoek naar een achtste (!) opeenvolgende zege op de Sachsenring, zette de besttijd in FP1, voor kampioenschapsleider Quartararo (Monster Yamaha) en de verrassende Nakagami (LCR Honda). In de namiddag gingen de tijden nog naar beneden en het werd Miguel Oliveira (Red Bull KTM) die in deze vrijdagtrainingen als snelste eindigde, voor Voor de beide Monster Energy fabrieks-Yamaha’s van Quartararo (die vandaag ook een zeldzame fout maakte en een duik tegen het asfalt) en Vinales. Het is heet op de Sachsenring en morgen kunnen er zich in de namiddag onweders vormen. Het zal dus uitkijken worden of de derde sessie de beslisisng brengt over de verdeling van de kwalificatiegroepen.

Baltus, Luciano en Cuypers dit weekend in actie

In Moto 3 sloot John McPhee (Petronas Sprinta Racing) de vrijdag in Duitsland af met de beste tijd in de gecombineerde tabel van de vrije sessies, voor Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) en Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo).

Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) was ongenaakbaar in beide sessies voor de Moto2 en pakte de besttijden. Zijn teamgenoot Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) plaatste zich in de gecombineerde tabel als tweede en Fabio Di Giannantonio (Federal Oil Gresini Moto2) volgde als derde. De Sachsenring is een terrein waarop rookies zich ernstig pijn kunnen doen. Goed gereden dus van Barry Baltus met de NTS RW Racing GP machine die hij op respectievelijk een 30ste en een 29ste tijd zette.

Nog even meegeven dat ook de Red Bull Rookies Cup dit weekend hun races rijden op de befaamde Duitse omloop en dat de Northern Talent Cup er hun derde afspraak afwerken. We wachten met spanning af of onze landgenoot Lorenz Luciana (Junior Black Knights Team) dichter bij de sterke Tsjechische kampioenschapsleider Gureckycz kan sluipen. Noa Cuypers (Junior Black Knights Team) zoekt nog naar zijn eerste punten.