Home > Circuit > In een notendop: FIA F3-FRECA-F4

In een notendop: FIA F3-FRECA-F4

  • FIA F3 – In de vrije training op Paul Ricard was Dennis Hauger (Prema) op de lijn de snelste voor Ciao Collet (MP Motorsport). De tijden duikelden naar beneden in de slotfase van de sessie. Onze landgenoot Amaury Cordeel kon zich tonen in de openingsfase maar toen de kampioenschapstoppers de zweep erop legden moest hij zich tevreden stellen met de 17de tijd. De Fransman Pierre-Louis Chovet (22ste) vervangt trouwens de COVID-positieve Laszlo Toth bij Campos. Vanmiddag is er de kwalificatiesessie. (foto:© Dutch Photo Agency)
  • FIA F3 (vervolg) – De Amerikaan van Ecuadoriaanse afkomst, Juan Manuel Correa, wordt terug opgenomen in de Sauber Academy. Correa was betrokken bij het verschrikkelijke ongeval in de Formuke 2 op Spa in 2019, dat het leven kostte aan de Franse belofte Anthoine Hubert. Correa had anderhalf jaar revalidatie nodig maar pikte dit seizoen de draad weer op in de FIA F3 bij ART Grand Prix. 
  • FRECA – De Formula European is aan de slag met testritten op Zandvoort. Na dag één was de besttijd voor Franco Colapinto (MP Motorsport). Colapinto was zowel op droge baan in de voormiddag als in de regen van de namiddeg se snelste. Op droge baan werd hij gevolgd door kampioenschapsleider Gregoire Saucy (ART) en Hadrien David (R-Ace) maar in de regen zagen we Dino Beganovic (Prema) en Kas Haverkort (MP Motorsport) als de snelsten achter Colapinto
  • F4 Italië – Charlie Wurz verraste met de besttijd op de tweede dag van de testritten op Vallelunga. Hij was er sneller dan zijn Prema teamgenoot Sebastian Montoya.