Home > #Hoofdnieuws > F3 Barcelona: Amaury Cordeel wil verder progressie boeken

F3 Barcelona: Amaury Cordeel wil verder progressie boeken

Na de seizoensstart in Barcelona staat na een onderbreking van meer dan een maand, de tweede meeting van het Internationale F3-kampioenschap in de agenda van Amaury Cordeel. De 18-jarige Cordeel is een rookie in het kampioenschap en wil dit seizoen veel leren om een sterk tweede seizoen neer te zetten.

Foto: © Dutch Photo Agency

De jonge wolven van het F3-kampioenschap trekken dit weekend naar het Zuid-Franse Paul-Ricard, waar ze uiteraard in het voorprogramma van de F1 zullen racen. Dat is uiteraard één van de belangrijke elementen van deze eenzittercategorie, met name dat de bonzen uit de F1 de wedstrijden volgen en er de volgende generatie F1-rijders kunnen ontdekken.

Er staan opnieuw drie races op het programma, twee op zaterdag en één op zondag voor de start van de Franse Grand Prix F1. Net zoals voor Barcelona toont Amaury Cordeel zich bescheiden in zijn ambities, te meer dat hij er zich erg van bewust is, hoe hoog het niveau dit jaar ligt: “Ook deze meeting wil ik uit de problemen blijven en vooral ik wil alle drie de races finishen. Enkel op die manier kan je progressie maken in dit uiterst competitie veld.”

Werken naar wedstrijden in Spa

Tussen de races van Barcelona en Paul Ricard kon Amaury Cordeel bijkomende testen doen, wat uiteraard ook van kapitaalbelang is om betere resultaten neer te zetten: “Als we het goede werk dat we tijdens de tests in het Spaanse Jerez de la Frontera  hebben uitgevoerd, kunnen voortzetten, heb ik goede hoop dat we in alle beter  zullen eindigen dan in Barcelona. De komende drie weekends (Frankrijk, Oostenrijk en Hongarije) wil ik continu stap voor stap sneller gaan, zodat  ik in mijn thuisrace in België, eind augustus, echt in de punten kan eindigen.”

Opvallend, waar Cordeel tijdens de race zeker niet voor de concurrentie moet onderdoen, vormt de kwalificatie nog een werkpunt en dat beseft het jonge talent ook: ”Tijdens de vrije training op vrijdagochtend moeten we echt zo snel mogelijk de juiste afstelling vinden om snel te gaan op de rechte stukken en in de snelle bochten van het Franse circuit, zodat we een betere kwalificatie kunnen afwerken dan in Barcelona en dus zo ook meer vooraan in het startveld staat.”