Home > Circuit > Alpine Europa Cup: Ugo de Wilde wil Brabançonne laten weerklinken in zijn thuiswedstrijd

Alpine Europa Cup: Ugo de Wilde wil Brabançonne laten weerklinken in zijn thuiswedstrijd

Na een zwart weekend in de Nièvre wil de jonge Brusselaar in de Alpine Europa Cup zijn kampioenschap opnieuw op de rails zetten.

(persbericht)

Ugo de Wilde kende twee zeer verschillende meetings bij aanvang van de Alpine Europa Cup. Eerst haalde hij twee pole positions, een overwinning en een tweede plaats, wat hem in staan stelde om de leiding te nemen in het kampioenschap na de meeting op Nogaro. Daarna werd het een opeenstapeling van tegenslagen en keerde hij met compleet lege handen terug uit Magny-Cours, waardoor hij naar de vierde plaats viel in het algemene klassement, als tweede van de Juniors. “Laten we zeggen dat ik al mijn jokers heb opgebruikt”, analyseert Ugo, die vastbesloten is zich te herpakken en zijn stempel te drukken op het derde treffen in Spa. “Je moet niet echt een rekenwonder zijn om te begrijpen dat er nog niets is verloren want we zitten dit weekend nog maar in de helft van het kampioenschap. Maar wat wel zeker is, dat is dat ik mijn achterstand op de leiders in beide kampioenschappen moet verkleinen. Mijn wagen werd helemaal heropgebouwd na de crash in Magny-Cours, die me zuur opbrak. Maar we zijn weer klaar voor de strijd.”

Op eigen bodem heeft Ugo maar één enkel doel: de beide poles pakken en minstens ook een zege, kwestie van opnieuw goed in het zadel te zitten voor een tweede seizoenshelft die passeert langs de circuits van Barcelona, Le Castellet en Portimao. “Ik ken uiteraard alle hoekjes en kantjes van het circuit in Spa, waar ik al twaalf wedstrijden kon rijden in de afgelopen vier jaar”, legt Wilde Jr uit, die dit weekend bij Herrero Racing vergezeld wordt van één van hun sympathieke partners, de Franse Belg Laurent Richard. “De enige plaats die ik nog niet haalde op Spa is de bovenste trede van het podium. Ik heb in mijn carrière al twaalf keer de kans gehad om de Brabançonne te laten weerklinken, maar nog nooit in de Ardennen. Het is een lacune die ik graag wil opvullen. Vorig jaar eindigde ik tweede en dan derde in de twee races voor de Eurocup Formula Renault. Ik was zowel op droge baan als in de regen snel. Ik ga me dus geen zorgen maken over de weersomstandigheden en ook niet over het feit dat mijn voornaamste tegenstanders enkele weken geleden hier al twee dagen konden trainen. Ik heb op Magny-Cours kunnen tonen dat ik het rijden met de Alpine A110 goed beheers in de regen. Ik begin dus vol vertrouwen aan deze afspraak. Ik kan amper wachten om uit te vissen of de Raidillon compleet volgas wordt genomen met deze kleine GT wagens. Het zal er heet aan toegaan, al van de vrijdag en de eerste vrije sessies waarin men, zoals steeds op Spa, het juiste compromis moet vinden tussen de topsnelheid en de aerodynamische grip. Maar los van deze puur sportieve bekommernissen is het natuurlijk altijd een plezier om op Francorchamps te kunnen rijden, met welke wagen dan ook. Ik vind het wel spijtig dat het GT Open evenement waar we aan deelnemen, nog steeds achter gesloten deuren wordt verreden. Ik had graag wat meer vrienden en partners willen uitnodigen, onder andere de leden van het Alpine Centre Brussels. Maar ik weet dat ze allemaal achter hun scherm zullen zitten om mijn prestaties te volgen over de live streaming.”

De eerste kwalificatiesessie van twintig minuten is er op zaterdag om 09u00, met een eerste race van dertig minuten om 12u45. Zondag begint de kwalificatiesessie om 10u20 en de tweede manche van de Alpine Europa Cup sluit het programma af vanaf 17u05. De wedstrijden kunnen gevolgd worden op het Youtube kanaal via de Facebook pagina van de Alpine Europa Cup.