Home > Uncategorized > Moto: Xavier Siméon van vader op zoon

Moto: Xavier Siméon van vader op zoon

Yoshimura SERT Motul domineerden afgelopen weekend de 2021 editie van de 24 Uur van Le Mans voor motoren, een proef meetellende voor het Endurance World Championship. Een schitterende start voor de campagne van onze landgenoot Xavier Siméon, die mee in het zadel zat bij het winnende team.

foto’s: (c)suzuki-racing.com/press

Gregg Black nam van bij aanvang de leiding en de Suzuki van het Yoshimura SERT team, een Japans-Frans samenwerkingsverband, leek de zaken goed onder controle te hebben, ondanks felle gevechten om de leiding in de eerste uren. Samen met zijn teamgenoten Gregg Black en Sylvain Guintoli hield Xavier Siméon er een hoog tempo op na gedurende de nacht. Ze verstevigden hun greep op de leiding op zondag. Het team was vanaf het derde uur van de race quasi onafgebroken aan de leiding en won dan ook met acht ronden voorsprong op de concurrenten. In totaal werden 855 ronden afgelegd en waren er 24 pitstops nodig. Yoshimura SERT Motul pakte de bonuspunten die worden uitgedeeld aan de leider in het achtste en het zestiende uur en samen met de punten voor de zege vertrekken ze uit Le Mans met 64 punten en de leiding in het WK.

De overstap van MotoGP en het wereldje van de pure snelheidsracerij naar de lange afstands- en enduranceracerij legde onze landgenoot Xavier Siméon nog geen windeieren. Bij uitstek deze overwinning was voor hem zeer bijzonder.
Mijn vader was een rijder voor SERT een paar jaren geleden. Deze zege heeft een aparte smaak voor mij want het was zowat de enige race die hij miste op zijn palmares. Ik ben zeer tevreden met deze overwinning. De race verliep zonder problemen, maar het kampioenschap is nog maar net begonnen. Er staan nog andere races op het programma. Gregg Black won vorig jaar wel de Bol d’Or en dus hoop ik dat we dit seizoen die prestatie kunnen herhalen. Ik hoop ook dat we in 2022 Spa-Francorchamps kunnen toevoegen aan de lijst van zeges voor het team.

Het Suzuki team moet zijn leiding in het WK nu verdedigen tijdens de volgende afspraak, op 17 juli in Portugal voor de 12 Uur van Estoril. Ze gaan er uiteraard als favorieten van start.