Home > #Hoofdnieuws > Zandvoort: diverse Belgen als leider in kampioenschap naar de Noordzeeduinen

Zandvoort: diverse Belgen als leider in kampioenschap naar de Noordzeeduinen

Dit weekend wordt bijzonder druk op het nieuwe circuit van Zandvoort, met een eivolle meeting van SRO. Onder meer de GT World Sprint, de Europese GT4 en de TCR Europe slaan aan de Nederlandse kust hun tenten op.

Foto: © SRO

In de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS Sprint, zo heet het kampioenschap voluit, leiden Dries Vanthoor en Charles Weerts de debatten in de algemene tussenstand. In hun WRT Audi hebben zij 12 punten meer dan Maro Engel en Luca Stolz (Mercedes). Ook Louis Machiels verdedigt de Belgische eer en hij leidt in de Pro/Am na één meeting. Machiels deelt zijn Ferrari van AF Corse met Andrea Bertolini. In de Silver-klasse is Ulysse De Pauw mooi derde na één weekend, in een Bentley van CMR. Verder zien we ook Frederic Vervisch (Sainteloc Audi) en Benjamin Lessennes (CMR Bentley) in Zandvoort.

Ook in de GT4 European Series verdedigen twee Belgen hun leidersplaats. Stephane Lémeret en Antoine Potty (CMR, Toyota) leiden in de Silver-klasse met 79 punten, één meer dan Bailey Voisin en Charlie Fagg (United Autosports, McLaren). In Pro-Am bezet SRT de vijfde plaats in het kampioenschap, maar het team uit de rand rond Brussel heeft zicht op een podiumplaats. SRT komt naar Zandvoort met één Mercedes in de klasse Pro/Am en één in Am. Ook Street Art Racing is van de partij met de Aston Martin in de categorie AM uiteraard.

Toto slot zal ook Nicolas Baert de Belgische eer verdedigen. De jonge Brabander doet het in de TCR Europe met een Audi RS3 LMS van Comtoyou Racing. Ook de Lamborghini Super Trofeo en het Formula Regional European Championship by Alpine staan op het menu in Nederland.

Deelnemers GT3-GT4: