Home > #Hoofdnieuws > IMSA/IndyCar: dubbele Europese winst in de kleuren van Chip Ganassi

IMSA/IndyCar: dubbele Europese winst in de kleuren van Chip Ganassi

Terwijl in Europa voetbal centraal stond, werden in de VS deze nacht races van zowel het IMSA-uithoudingskampioenschap als van de IndyCar Series afgewerkt, telkens op het stratencircuit van Detroit. In beide gevallen gingen Europeanen met de zeges lopen, telkens in de kleuren van Chip Ganassi.

Foto’s: © IMSA en IndyCar

In IMSA won het team van Chip Ganassi dankzij de Nederlander Renger van der Zande en de Deen Kevin Magnussen in de Chip Ganassi Racing Cadillac DPi-V.R. Het podium werd vervolledigd door de de Action Express Racing Cadillac DPi-V.R van Felipe Nasr en Pipo Derani en de Wayne Taylor Racing Acura ARX-05 van Ricky Taylor en Filipe Albuquerque. Eind juni wordt de 6 uur van Watkins Glen de volgende race van het Amerikaanse kampioenschap.

Ex-F1-rijder Marcus Ericsson was de man van de dag in de eenzitters en hij deed het dus ook voor Ganassi. De Zweed won zijn eerste race in de IndyCar voor de jonge Nederlander Rinus VeeKay (Ed Carpenter) en poleman, Pato O’ Ward (McLaren SP) vooraf. Grosjean reed lek en pakte geen ereplaats. Toch weer opvallend dat Nederland in beide races een hoofdrol speelde.

#01 Cadillac Chip Ganassi Racing Cadillac DPi, DPi: Renger van der Zande en Kevin Magnussen