Home > Electric > Divers > Extreme-E kortnieuws: Hebriden-McLaren-Kreisel

Extreme-E kortnieuws: Hebriden-McLaren-Kreisel

  • Schotland – Na de annulatie van de Zuid-Amerikaanse events in Parà (Brazilië) en Patagonië (Argentinië) voor 2021 is men op zoek naar een alternatief. Dat zouden de Buiten-Hebriden kunnen zijn, ook wel Schotlands “Western Islands” genoemd. Het is een groep met zes grotere eilanden voor de Atlantische kust van Schotland. Het evenement zou dan in het teken staan van de aanloop naar de klimaatconferentie die in 20226 wordt gehouden in Glasgow.
  • McLaren – Goed nieuws dan weer uit het kamp van de deelnemers want McLaren Racing wil het hoofdstuk van milieu en duurzaamheid aansnijden, en ze willen dat doen met de deelname van een team aan de Extreme-E in 2022. Zak Brown bevestigde dat er een team met vier monteurs, een ingenieur en uiteraard twee rijders (een man en een vrouw) op poten zal worden gezet.
  • E1 serie – Het Oostenrijkse technologiebedrijf Kreisel Electric zal de lithium-ion batterijen ontwikkelen en leveren voor de RaceBird powerboat van de E1 Series. Dat wordt het eerste globale kampioenschap voor elektrische speedboten. De batterijen zullen een capaciteit hebben van 35 kWh en een maximum vermogen leveren van 150 kW. Het zou de bedoeling zijn dat de E1 serie vanaf 2023 in het voetspoor van de Extreme-E wereldwijd een serie van evenementen houden, met de nadruk op de globale milieuproblematiek.

(foto’s: ©extreme-e/e1series media)