Home > Rallycross > WK RX: Lohéac gaat door

WK RX: Lohéac gaat door

Patrick Germain, voorzitter van de organisatie rond het circuit van Lohéac, had eerder dit jaar beloofd dat er in juni uitsluitsel zou zijn over de manche van het wereldkampioenschap rallycross begin september in het Franse plaatsje Lohéac. En zo geschiedde.

Vandaag werd meegedeeld dat de wedstrijd kan doorgaan. Echter, niet zoals we die tot dusver gewend waren. Maar allicht is men uiteraard reeds blij dat de wedstrijd in tegenstelling tot vorig jaar nu wèl kan plaatsvinden.

Er werden wel enkele regels opgesomd om te kunnen organiseren. Zo mag er op zaterdag en zondag een beperkt aantal van 10000 toeschouwers de wedstrijd bijwonen. Dat is een hele aderlating als u weet dat er in topjaren ruim 40000 liefhebbers de wedstrijd live meemaakten.
Verder is er alvast geen parade op vrijdag en zijn er enkel tickets verkrijgbaar voor het hele weekend die 65 euro zullen kosten. Vanaf 18 juni zijn deze in voorverkoop. Verder moet de bezoeker ofwel een bewijs van negatieve PCR test voorleggen dat maximaal 48 uur oud is of men dient volledig gevaccineerd te zijn of men heeft een bewijs van immuniteit na het doorstaan van Covid en één vaccin. Die bewijzen zijn verplicht vanaf de leeftijd van 11 jaar.

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland