Home > Circuit > In een notendop: ADAC F4-FRECA-Indycar

In een notendop: ADAC F4-FRECA-Indycar

  • ADAC F4 – Het hoog aangeschreven Duitse Formule 4 kampioenschap gaat dit weekend van start op de red Bull Ring. Voor 2021 zal de serie zes evenementen tellen met telkens drie races: Red Bull Ring, Zandvoort, Nürburgring, Hockenheim en Sachsenring. Net als in het Italiaanse kampioenshap worden de Tatuus 1400cc-Abarth gebruikt die 160 pk leveren. De gedoodverfde favorieten zijn Oliver Bearman (Van Amersfoort Racing) en Tim Tramnitz (US Racing). En aangezien er dit weekend geen races zijn in het Italiaanse kampioenschap zien we bij deze opener van de ADAC F4 ook het Iron Lynx team in actie met de Nederlands-Belgische Maya Weug. (foto: stellantis media)
  • FRECA – In het Formula Regional werkt Michael Belov de rest van het seizoen af met G4 Racing. De Rus, die problemen kende met het budget, leverde het vorige raceweekend bij JD Motorsport als “wildcard” prachtig werk met tweemaal een tweede plaats.
  • Indycar – Santino Ferrucci zal ook in de dubbele race op Detroit rijden voor het Rahal team. Voor Helio Castroneves komen er geen bijkomende races. De Braziliaan blijft bij zijn programma van zes wedstrijden, ook al omdat Shank Racing eveneens het IMSA kampioenschap rijdt en het team geen tweede ploeg kan inzetten in de weekends dat er en Indycar en IMSA wordt gereden. Castroneves tekende wel voor de pas opgerichte SRX, de Superstar Racing Experience, waarin diverse rijders zes wedstrijden afwerken op short oval.