Home > Circuit > 2CV Cup: op de bankings van Zandvoort

2CV Cup: op de bankings van Zandvoort

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 juni trekken de deelnemers aan de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup naar het F1-Circuit F1 van Zandvoort voor de vierde afspraak van het seizoen en dat voor een wedstrijd over 6 uur. Dat is meteen het einde van het eerste deel van het seizoen, waarna de deelnemers een lange zomerpauze krijgen die eindigt in oktober ter gelegenheid van de 24 uur voor de 2CV, waarover later meer. Ondertussen wordt er dus nog geracet op het circuit waar de naam Max Verstappen hoog in het vaandel wordt gevoerd, een circuit ook met twee bankings.

foto’s: rv/Letihon.be

De #42 BNLL 1 in Zolder, de #17 MCC Team Seventeen Hafa en de #33 FKR-M1 in Mettet, de #129 Classico in Magny-Cours: er lijkt geen twijfel over te bestaan dat het eerste deel van het seizoen zeer open verlopen is. De Nederlandse etappe van het seizoen kan mogelijk nog een feestje voor een ander team betekenen en dan denken we onder meer aan de The Golden Horse équipe van de familie Blaise, met de #14 van André Blaise, Jean-Marc Louys en Jean-Claude Kaufman, en de #16 van Jean-Pierre Blaise, Gérard Schmidt en Sébastien Piette, die in Mettet en Magny-Cours reeds met de zege flirtten, zonder echter te kunnen zegevieren. De beide gele bolides zullen in Zandvoort zeker vooraan te vinden zijn.

De concurrentie zal absoluut van de partij zijn met JMCE Racing dat al meer dan eens een dosis pech kende en nu echt wel bovenaan het klassement wil eindigen. De #1 JMCE Racing 1 is er weer bij en dat in de handen van Léonard Licops en Maxime Bertho, terwijl de #10 JMCE Racing 10, het doet met Etienne Licops en Patrice Lacroix aan het stuur. Vervolgens zien we een hele groep wagens die een tweede zege in 2021 najagen, waaronder de leiders in het kampioenschap: BNLL 1, met in de #42 nog steeds Clément Nopère, Michaël Jassogne en Mathieu Devos, de #17 MCC Team Seventeen Hafa van Christian Tiggeler en Jean-Michel Hery zonder Alec Graham, de #33 FKR-M1 van Mehdi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en de eeuwige comebackman Lino Pecoraro, zonder de #129 Classico te vergeten, met Robert Van Gysegem ditmaal in het gezelschap van Oliver Renaud.

In de categorie Hybride kunnen we rekenen op de aanwezigheid van de #3 Mickey Racing van Michaël Berben, Philippe Marquet en Dominique Speleers, de #11 Team Manitou 11 van André Vandermosten en Freddy Moureau, weinig gezien dit seizoen, de #22 Bubblebee by WAMB Racing van Nicolas en Alexandre Busschaert samen met Olivier Meurisse, waar we zeker iets van verwachten, de #65 BNLL 2 van Claude, Bernard en Michel Crespin, een vaste waarde, de superbe #70 CGS-Racingteam van Christophe en Steve Hooreman weer samen met David Dermont, en de #92 Les Papys d’Yves Marchandisse van Roland Delfosse en Yves Grégoire.

In de categorie ‘Classique’, zien we één auto, de oer-Hollandse #49 Automotive Engineering van de thuisrijders Vincent Spijker en Bart Nolte.

Alles start vrijdag tussen 15u50 en 17u50 wel in een lange kwalificatiesessie, terwijl de race van 360 minuten op zaterdag geprogrammeerd staat tussen 12u00 en 18u00.