Home > #Hoofdnieuws > Spa Euro Race: met heel wat Belgen en enkele opvallende nieuwkomers

Spa Euro Race: met heel wat Belgen en enkele opvallende nieuwkomers

Het weekend van 5 en 6 juni wordt een eerste grote afspraak voor de nationale autosport op Spa-Francorchamps. De diverse series van VRM Racing Events komen naar de Ardennen, net als het Belcar Endurance Championship.

In de Fiesta Sprint Cup zien we 12 Belgische wagens, zonder evenwel Junior Planckaert, die nog steeds geblesseerd is. Wel vallen enkele nieuwe namen op, zoals die van Wim Coekelbergs, de voormalige teameigenaar en rijder, maar ook die van de rallybelofte Polle Geusens en de Limburgse eenzittershoop Michelangelo Amendola. De eerste twee doen het bij Ford Peerlings, de laatste bij EJ Automotive. De 23 Ford Fiesta delen de omloop overigens met de Mazda MX-5 Cup en daar ook zien we nieuwe Belgische namen, met Michiel Haverans en Werner Van Herck, naast Pieter Denys en Filip Wojtowicz. Beide startvelden gaan met tijdverschil van start.

Ook de BMW M2 Cup en de Supercar Challenge doen het samen, met ook hier een aantal nieuwe Belgen. Zo staat VR Racing ingeschreven, voorlopig nog zonder rijders. DK Competition bij EJ Automotive doet het met een M2 voor Gregory Eyckmans. Jamie Vandenbalck racet uiteraard met Xwift Racing, terwijl ook de familie Werckx van de partij is met JJ Motorsport.

In de Supercar Challenge zien we drie Norma M20FC van Deldiche Racing (Piessens-Dejonghe, Boonen en Vanbellingen-Joosen), maar ook de Wolf van ART Racing. Xwift Racing zet dan weer twee Radical in. Jos Jansen doet het met zijn Porsche en Michael De Keersmaecker met de JDK/BMS Audi RS3 TCR. Chris Voet en Bart van den Broeck zien we in hun Peugeot RCZ. Team VDB maakt zijn debuut met een SEAT TCR.