Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: Tom Cloet voor de tweede maal

Le Mans 24: Tom Cloet voor de tweede maal

Exact 15 jaar na zijn debuut zal Tom Cloet opnieuw aan de start van de 24 uur van Le Mans komen. De West-Vlaming die dit seizoen ook in de European Le Mans Series actief is, doet het met een Ligier JSP217-Gibson van Team Eurasia met als teamgenoten de Indische ex-F1-rijder Narain Karthikeyan en de Australiër John Corbett.

We rijden in Pro/am, dus op zich hebben we ook een doel in de wedstrijd. De subklasse van LMP2 omvat zo’n tiental wagens en we willen zo goed mogelijk presteren. Ik ga me intensief voorbereiden, uiteraard via mijn programma in LMP3 in de European Le Mans Series, maar ook met een vijftal bijkomende testdagen in de LMP2 Ligier en zelfs met mijn eigen F3. Ik wil van mijn tweede deelname genieten”, aldus Tom Cloet aan Autosportwereld.be. “Voor mij is het de invulling van een levensdroom, een tweede maal ergens, en deze wedstrijd is echt de mooiste van de wereld.”

Cloet reed in 2006 met een Porsche 911 GT3 RSR van Del Bello, samen met de vader van de Franse ex-F1-rijder Sébastien Bourdais, Patrick Bourdais en Adam Sharpe. Bourdais ging ’s nachts van de baan en dat was meteen het einde van de eerste deelname van de West-Vlaming aan Le Mans.

Andere Belgen in Le Mans zijn Stoffel Vandoorne (Jota LMP2 Oreca), Alessio Picariello (Absolute Racing Porsche), Nigel Bailly (SRT41 Oreca) en Laurens Vanthoor (Weathertech Porsche).