Home > #Hoofdnieuws > Renaud Jamoul: “We reden bijna onze eerste scratch”

Renaud Jamoul: “We reden bijna onze eerste scratch”

De beste Belgische vertegenwoordiger in de WK-rally van Portugal dit weekend was Renaud Jamoul. De Luikenaar is de vaste corijder van Adrien Fourmaux en samen tikten ze als zesde aan in Portugal, uiteraard in een Ford Fiesta WRC van M-Sport. Fourmaux en Jamoul lijken meer en meer vaste waarden te worden in het team van Malcolm Wilson en dat na amper twee wedstrijden.

Foto: © M-Sport

Fourmaux en Jamoul stonden in Portugal voor een nieuwe ontdekking, want enkele weken na hun eerste WRC-wedstrijd op asfalt vormde Portugal het decor voor hun première op onverhard.

Bovendien hebben we niet kunnen testen op enkele runs in erg zwaar weer na, maar dat diende tot niets”, legt Jamoul aan telefoon uit bij autosportwereld.be. “Het regende zo hard dat testen geen zin had en dus werd de shakedown onze eerste kennismaking met onverhard in een WRC. Portugal is bovendien een rally die de andere rijders al kennen, dus niet zoals Kroatië, waar iedereen van nul vertrok. We hebben op vrijdag en zaterdag echt gezocht naar een afstelling en dan dienden we ook nog eens als eerste te vertrekken na de ‘tweede’ opgave van Thierry Neuville. Alles bijeen was het dus zeker geen makkelijke kennismaking, maar we hebben weer veel geleerd.

Op zondag kwam het duo dicht bij hun eerste scratch, maar telkens stak Elfyn Evans, de latere winnaar, daar een stokje voor. “Het was de enige, echt nieuwe KP van de wedstrijd, maar M-Sport had er in 2018 uitvoerig getest… met Evans, die het parcours dus goed kende. Maar goed die scratch zal wel volgen zeker, het was voor ons een goede waardemeter om te zien dat we in die omstandigheden wel goed meekunnen.

De toekomst oogt beter en beter voor het Frans-Belgische duo: “Sardinië doen we met de WRC2, net als Finland en Estland, ‘thuiswedstrijden’, van Teemu (Suninen). Wij nemen zeker Kenia voor onze rekening en heel waarschijnlijk ook Spanje en Griekenland en uiteraard willen wij in Ieper in WRC rijden, maar dat is een beslissing van het team. Indien we volgend seizoen heel het seizoen in WRC zouden uitkomen, is het belangrijk dat we zoveel mogelijk ervaring opdoen.

Het viel overigens op dat in Portugal de beide Ford Fiesta WRC goed presteerden: “Gus (Greensmith) reed goed en hij is echt geen slechte rijder. De komst van zijn nieuwe corijder, Chris Patterson, helpt hem echt en het is jammer dat sommige media hem negatief afschilderen. Hij maakt het programma van M-Sport mee mogelijk en geloof me, slechte rijders in WRC bestaan niet meer.

Fourmaux en Jamoul zijn nu tiende in de WK-stand met 20 punten.