Home > Circuit > GT4 European: 44 wagens op Paul Ricard met zes Belgen

GT4 European: 44 wagens op Paul Ricard met zes Belgen

Op Paul Ricard staat dit weekend de tweede manche van de GT4 European Series op de planning. Het evenement wordt traditioneel als nevenrace van de GT World Europe georganiseerd. Aan de start dit weekend staan 44 wagens met zes Belgische rijders.

Foto: ©SRO Motorsports

Het contrast met de race van vorig seizoen, eind november, op circuit Paul Ricard kon niet groter zijn. Er stonden zes maanden geleden slechts achttien wagens aan de start. Dit seizoen staan er 44 wagens op de deelnemerslijst op het circuit in Zuid-Frankrijk. Op vrijdag vinden de vrije trainingen plaats. Op zaterdag gaan de kwalificaties door om 11u55. een uur. Beide races van een uur worden op zondag verreden. De eerste race gaat om 9u50 van start, de tweede om 15u35.

Belgen
Op Paul Ricard staan zes Belgische rijders aan de start en drie Belgische teams. Street Art Racing zal met een Aston Martin AMR Vantage GT4 aantreden in de AM-klasse. Zwitser Pascal Bachmann en Belg Paul Theysgens kruipen achter het stuur van de wagen. Het Franse CMR heeft dan weer een Belgisch duo in hun Toyota GR Supra GT4. Antoine Potty en Stephane Lemeret, rijden in de Silver-Cup categorie. Het duo staat na Monza tweede in de Silver Cup-stand.

Selleslagh Racing Team zet twee wagens in en dat doet het Belgische team ook met drie landgenoten achter het stuur. Johan Vannerum en Sven Van Laere rijden in de AM-klasse. Belg O’neill Muth zal met de Italiaan Luca Bosco in de Pro-AM categorie racen. SRT zet twee Mercedes-AMG GT4’s in.

Silver Cup
United Autosports begon het seizoen in Monza met een dubbele overwinning voor de #23 van Charlie Fagg en Bailey Voisin. Het duo wil op Paul Ricard opnieuw winnen met de McLaren, ook de #32 van het team met Dean Macdonald en Gus Bowers doet mee bovenaan. Zij staan derde in de stand na het Belgische CMR duo Antoine Potty en Stephane Lemeret. Lluc Ibanez en Xavier Lloveras in de #15 NM Racing Team Mercedes-AMG behoren ook tot de favorieten, zij wonnen vorig jaarr beide races in Le Castellet.

Pro-AM en AM Cup
Saintéloc Racing zal het te kloppen team zijn in Pro-Am op Circuit Paul Ricard. De #42 Audi van Gregory Guilvert en Fabien Michal behaalde in Monza een overwinning en een derde plaats. In eigen huis gaat het duo voor de overwinning. Romain Iannetta en Eric Clement staan tweede in de stand, het Audi duo wil op Paul Ricard naar de eerste plek schuiven. Max Busnelli en Ivan Jacoma staan momenteel derde in het Pro-Am klasse. Een pole en een overwinning in Monza wil het duo in Zuid-Frankrijk nog eens over doen. Negen auto’s van negen verschillende teams zullen strijden om de overwinning in de AM Cup.

De volledige lijst met deelnemers: Entry List