Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Rea en Redding op zondag

WorldSBK: Rea en Redding op zondag

Op zondagochtend turfde Jonathan Rea met de Kawasaki op een natte piste zege nummer 101 aan in de Superpole race, zelfs ondanks een schuiver die hem tijdelijk terug sloeg. Maar op Rea staat geen maat en opnieuw won hij dus voor teamgenoot Alex Lowes.

foto:©worldsbk.com

En dat zou ook de uitslag zijn geweest van race 2 op zondag ware er niet Scott Redding geweest die op de Auba.it Ducati de gok waagde met slicks van start te gaan op een opdrogende piste. Hij hield de “Duc” overeind in een moeilijke openingsfase en had het rijk voor zich alleen eens een droge lijn zich vormde. Achter hem klommen Rea en Lowes mee op het podium na een beklijvend duel met de BMW’s van Sykes en Van der Mark.

Loris Cresson haalde met de Pedercini Kawasaki een 20ste plaats in de superpole race en kon zich op die positie staande houden in de tweede race. Een debuutweekend zonder grote valpartij en een debuutweekend waarin hij driemaal aan de finish stond. Het lijkt misschien niet veel maar het is toch alweer dat, ook al omdat hij weer voor zijn teamgenoot Cavalieri eindigde. Het seizoen in de WorldSBK zal vooral een steile leercurve worden en de verwachtingen moeten dan ook realistisch gehouden worden.