Home > F1 > F1 Monaco: geen ernstige schade voor Leclerc

F1 Monaco: geen ernstige schade voor Leclerc

Gisteren verzekerde Charles Leclerc (Ferrari) zichzelf van de pole in Monaco door een ongelukkige crash in de laatste minuut van de kwalificatiesessie. De rode vlag was meteen uit en alle rijders konden een laatste snelle rondje vergeten. Ferrari zegt nu dat er geen belangrijke stukken geraakt zijn door de crash.

Foto: ©Scuderia Ferrari

Charles moest na zijn pole eerst met een bang hart wachten op het verdict van de schade. Door de harde smak met het achterwiel werd er gevreesd op schade aan de versnellingsbak. De kleinste aanpassingen aan de versnellingsbak zou een grid penalty opleveren. De Monegask zou dan niet van de pole, maar de zesde plaats moeten starten. Ferrari komt nu met het bericht dat er geen grote schade is. Leclerc mag straks dus op de eerste plaats starten in zijn thuisrace.

De Ferrari-rijder had gemengde gevoelens na de pole gisteren: “Het was jammer om in de muur te eindigen. Het voelt niet hetzelfde om op deze manier een pole te halen. Ik pushte te hard en maakte een foutje. Ik ben trots op mijn rondje, maar toch is het bang afwachten welke schade er is. “