Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Jonathan Rea is de grootste

WorldSBK: Jonathan Rea is de grootste

Het werd een nieuwe demonstartierun voor Jonathan Rea die de Kawasaki binnen bracht voor zijn honderdste zeg. Niemand deed ooit beter.

foto: ©worldsbk.com

Een gezondheidswandeling leek het te worden voor het Kawasaki fabrieksteam. Maar schijn bedriegt. Rea hield Lowes achter zich en verdween dan aan het einder. En Lowes, die viel in de klauwen van de PATA Yamaha van Toprak Razgatlioglu. Beide heren maakten er een zeer onderhoudend spelletje haasje-over van dat Alex Lowes net voor de eindstreep won.

Al bij al een leuke wedstrijd met als klap op de vuurpijl de honderdste zege voor Jonathan Rea, die nu definitief een levende legende is. Onze landgenoot Loris Cresson bracht de Perdercini Kawasaki binnen op een 19de plaats, vooral een gevolg van enkele opgaves en de valpartij van Bautista, maar aan de finish stond hij dus wel en dat is alweer dat. Morgen een superpole race en een tweede hoofdrace en misschien wel de nummers 101 en 102 voor Rea?

Supersport en SSP300

Adrian Huertas (MTM Kawasaki) pakte de zege in de Supersport300 in een wedstrijd die twee ronden voor het einde werd gestopt met rode vlag toen een groepje rijders elkaar onderuit haalden en de organisatie besliste om voor de daaropvolgende opruimactie de race stil te leggen.

In de WorldSSP haalde Steven Odendaal (Evan Bros. Yamaha) zijn eerste zege in de categorie toen hij op de lijn Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha) kon afhouden