Home > #Hoofdnieuws > F1 Monaco: Charles Leclerc op pole

F1 Monaco: Charles Leclerc op pole

De kwalificaties in Monaco zorgen altijd voor spanning, ook vandaag. De Monegask van Ferrari, Charles Leclerc, kon op eigen bodem de snelste ronde neerzetten. Max Verstappen (Red Bull) was goed voor plek twee, Valtteri Bottas werd derde.

Foto: ©Scuderia Ferrari

Q3
Opnieuw raakte Fernando Alonso (Alpine) niet door Q3. Zijn teamgenoot Esteban Ocon kon zich wel voor de volgende ronde kwalificeren. Daarnaast bleven de rookies Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) en Nikita Mazepin (Haas) ook in de eerste ronde steken. Mick Schumacher (Haas) kon niet van start gaan door zijn crash in de laatste vrije training.

Q2
Daniel Ricciardo (McLaren) bleef in de tweede kwalificatieronde vastzitten, de Australiër zal morgen vanop de twaalfde plaats starten. Esteban Ocon (Alpine) en Lance Stroll (Aston Martin) konden zich ook niet in de top tien plaatsen. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) reed de tiende tijd en verzekerde zich zo tot een plekje in Q1.

Q3
Charles Leclerc zette tijdens de eerste runs meteen de snelste tijd neer. In het tweede deel van de kwalificaties raakte die zelfde Monegask de muur waardoor een rode vlag een einde maakte aan de sessie. Max Verstappen en Valtteri Bottas konden hun snelle rondje niet meer afwerken en moesten tevreden zijn met een tweede en derde plaats. Lewis Hamilton (Mercedes) heeft een vervelend weekend in Monaco, de Brit kon zich slechts als zevende kwalificeren.