Home > #Hoofdnieuws > WRC Portugal KP7: Neuville crasht, Tänak leidt

WRC Portugal KP7: Neuville crasht, Tänak leidt

KP 7 in Portugal was meteen de laatste waarin Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe nog ambities op een degelijk resultaat hadden. Het Belgische duo ging van de weg na een fout in de nota’s en liep heel wat tijdverlies op. Het is nog steeds onzeker of Neuville het servicepark kan gebruiken. Neuville lag bovendien aan de basis van tijdverlies voor zowel Elfyn Evans als Ott Tänak.

Foto: © WRC

De prijzen deel je uit aan de meet en dat ondervond Hyundai met scha en schande in de laatste echte proef van de wedstrijd in Portugal, er rest immer nog een showproef later vanavond. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe gingen eraf, na een te optimistische nota, terwijl Dani Sordo heel wat tijd verloor met een foutje. Ondertussen won Sébastien Ogier de proef en de Fransman schuift stevig op in de tussenstand, al zou het nog kunnen dat Elfyn Evans en Ott Tänak een correctie van hun tijd krijgen. Zij verloren immers tijd in het stof van een traag rijdende Neuville.

De stand vooraan ziet nu Ott Tänak als leider, 3,4 seconden voor Dani Sordo en 12 voor een verrassende Takamoto Katsuta, de eerste man van Toyota. Sébastien Ogier is al naar de vierde plek opgeschoven, maar het is dus afwachten wat er met de tijd van Evans gebeurt, die nu zesde is achter Kalle Rovanperä.

Ook Adrien Fourmaux ging in de fout en hij is nu achtste achter zijn teamgenoot Gus Greensmith.

Wat rest er?

KP8      Lousada           3.36 km            20:03