Home > Circuit > FIA F2: Zhou nu ook keizer van Monaco

FIA F2: Zhou nu ook keizer van Monaco

De Chinees Guanyu Zhou pakte de zege in Monaco. Hij leidde een UNI Virtuosi dubbelslag in een al bij al zeer brave race.

foto: ©premaracing.com

Guanyu Zhou (UNI Virtuosi) lukte een perfecte start en de Chinees zag van bij aanvang zijn kansen groeien op een zege in Monaco. Achter hem gedroeg het F2 startveld zich voorbeeldig (dat was ooit wel eens anders in de straten van Monaco). Lundgaard leek de voornaamste bedreiging te gaan vormen voor Zhou, tot de Deen technische problemen kreeg en een rokende bolide aan de kant zette. Het werd dan zaak van alles heel te houden en de wagens, die nog tweemaal aan de bak moeten dit weekend in het Prinsdom, zo onbeschadigd mogelijk aan de finish te brengen. Zhou werd niet meer bedreigd, reed naar een voorsprong van dik acht seconden, die weer werd teniet gedaan door een safety car toen Petecof zijn bolide tegen de rail schuurde.

Maar bij de herstart liep Zhou algauw weer twee seconden uit op teamgenoot Felipe Drugovich. Williams testrijder Roy Nissany mocht voor Dams op de derde podiumtrede. Armstrong verschalkte in de voorlaatste bocht nog Daruvala voor de tiende plaats en de Nieuw-Zeelander mag dus op de op zaterdag plaatsnemen op de reverse grid pole.