Home > #Hoofdnieuws > WRC Portugal: terug naar onverhard na zeven maanden

WRC Portugal: terug naar onverhard na zeven maanden

Het is meer dan zeven maanden geleden dat het WRC nog eens een wedstrijd op onverhard afwerkte. Sinds Sardinië begin oktober 2020, volgden drie wedstrijden op asfalt, met Monza, de Monte-Carlo en recent Kroatië, terwijl tussendoor een rally op sneeuw en ijs in Lapland voor de afwisseling zorgde.

Foto: © Hyundai

Het wachten is echter afgelopen, dit weekend is het weer tijd voor stof en stenen, met het WRC in Portugal, de vierde manche van het seizoen 2021. Na twee zeges in drie rally’s leidt zevenvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier de debatten, maar de concurrentie is niet veraf.

De meest regelmatige dit seizoen is zonder twijfel Thierry Neuville met drie derde plaatsen en twee derde plaatsen in de diverse Power Stages. Enkel zijn vierde plaats in de Power Stage van Lapland doorbreekt de metronomische reeks van onze landgenoot. In de voorbije edities werd Neuville tweemaal tweede in Portugal (2017-2019) en won hij in 2018.

Neuville start in Portugal echter als tweede op de openingsdag, niet meteen een voordeel, al zijn de weersvoorspelling zeer uiteenlopend voor de wedstrijd. Droog of regen maakt in Portugal een enorm verschil. Bij droog weer is het op de openingsdag dus vooral uitkijken naar Elfyn Evans, Ott Tänak en misschien vooral naar Kalle Rovanperä, die na Kroatië iets recht te zetten heeft.

De rally in Portugal doet het over maar liefst 337,5 kilometer, met niet minder dan 20 klassementsproeven, waarvan acht op de openingsdag, zeven op de tweede dag en nog vijf op de slotdag, waaronder de Power Stage op de roemruchte paden van Fafe, de proef tussen de windmolens met zijn jump. Op zaterdag krijgen de deelnemers tweemaal een monsterproef van 38 kilometer voorgeschoteld. Amarante geldt als elfde en veertiende KP.