Home > Circuit > WRT blikt terug op bewogen weekend

WRT blikt terug op bewogen weekend

Team WRT beleefde een bewogen weekend. In ELMS scheerde het Belgische team hoge toppen met een tweede overwinning in evenveel races. In de ADAC GT Masters liep het minder vlot, Charles Weerts en Dries Vanthoor vielen twee keer uit de top tien.

Foto: ©WRT

ELMS
In Oostenrijk vond de tweede manche van de European Le Mans Series plaats. WRT kon zich als vijfde kwalificeren en schoof tijdens de race stilaan op. Een hevige storm zorgde voor chaos, WRT maakte de juiste pitstops en reed naar de overwinning.

Robert Kubica: “Een tweede overwinning is ongelooflijk, ik denk dat niemand zich dat had kunnen voorstellen. Het was geen gemakkelijke zondag, met verschrikkelijke weersomstandigheden, maar we namen de goede beslissingen op het juiste moment. Nu komt Paul Ricard, laten we ons daarop concentreren, blijven verbeteren, maar voor het zover is, denk ik dat we het verdienen om van het moment te genieten en wat te vieren, want mentaal is het voor iedereen een vermoeiend weekend geweest.”

ADAC GT Masters
Het eerste raceweekend van de ADAC GT Masters vond dit weekend in Oschersleben plaats. Op zaterdag moesten Dries Vanthoor en Charles Weerts vanop een teleurstellende veertiende plaats starten in race 1. Een rode vlag belette Charles om een tweede snelle ronde te rijden. Na een lastige race in het pak kon het duo een elfde plek uit de brand slepen. Op zondag zorgde Dries voor een derde startplaats. De hevige regenval en een verkeerde bandenkeuze maakte het een moeilijke race. Opnieuw was het aan de streep een elfde plaats.

Dries Vanthoor: “Het was een nogal frustrerend en ongelukkig weekend, moet ik zeggen. We hadden een goed potentieel, maar een rode vlag op het verkeerde moment verpestte Charles’ kwalificatie voor race 1. Als je in het midden van de grid start, is de race net alsof je in een trein zit. In kwalificatie 2 ging het beter voor mij, maar onze bandenkeuze was niet de juiste en we werden ook nog eens opgehouden door het team naast ons in de pits. We moeten ervoor zorgen dat het goede potentieel dat we hebben, wordt omgezet in goede resultaten.”