Home > Rally > Rally-Raid: De Mevius en Colsoul zien T3 zege door de vingers glippen

Rally-Raid: De Mevius en Colsoul zien T3 zege door de vingers glippen

Met mchanische pech op 100 kilometer van de finish, zag het duo De Mevius en Colsoul zich een zege in de klasse T3 door de neus geboord in de Andalucía Rally In het algemene klassement won de ongenaakbare Nasser Al-Attiyah.

(foto: Andalucia Rally & Tom Colsoul/facebook)

Het tandem Nasser Al-Attiyah-Mathieu Baumel (Toyota Hilux) leek van bij aanvang in een klasse apart te rijden. Zij gingen aan de kop, al van bij de start van de shakedown en gaven de zege niet meer uit handen. Carlos Sainz en zijn Spaanse landgenoot Lucas Cruz (Mini JCW 4×4) werden tweede.

In de klasse T3 hielden Guillaume De Mevius en Tom Colsoul vast aan de leidersplaats, goed ook voor een vijfde plaats algemeen. Maar vlak voor de finish (gezien de afstanden is 100 km inderdaad vlakbij…) liet de mechaniek van de OT3 Overdrive het afweten. “Waar je niet van sterft, daar wordt je sterker van zeg men, maar dit is echt absoluut *!!?° [u mag hier het scheldwoord zelf invullen, n.v.d.r.]”, stelde een teleurgestelde Colsoul op sociale media. “Een super dankjewel aan Guillaume De Mévius voor deze bijna-zege bij onze allereerste samenwerking, je verdiende het om deze te winnen.

De zege in de klasse T3 werd uiteindelijk opgepikt door de Spaanse Cristina Gutiérrez en co François Cazalet op een andere Overdrive OT3. Ook nog even vermelden dat Grégoire De Mevius, samen met André Leyh op een Henrard Dunbee, zich wel binnen de top 10 wist te plaatsen met een negende eindplaats.