Home > #Hoofdnieuws > ELMS Oostenrijk: Team WRT wint op Red Bull Ring, De Pauw en de Wilde op het podium

ELMS Oostenrijk: Team WRT wint op Red Bull Ring, De Pauw en de Wilde op het podium

Team WRT heeft ook de tweede manche van de European Le Mans Series gewonnen. Het team ging het best om met de lastige en regenachtige weersomstandigheden.

Foto: ©Team WRT Sergey Savrasov

Team WRT schoof doorheen de race stilaan op, de wedstrijd liep vrij vlot voor de verschillende teams tot anderhalf uur voor het einde. Plotse hevige regenval zorgde voor veel slippers en uiteindelijk een Safety Car. De wagen van WRT kon daarvan profiteren. Onder de Safety Car stopte de leider, de #26 wagen van G-Drive, twee keer om de juiste banden te kiezen. WRT koos meteen de juiste band en kwam daarmee met nog een halfuur te gaan tot op één seconde van de leider. Louis Deletraz forceerde de leider, Colapinto, om een fout te maken en nam daarmee de eerste plaats over. Hij gaf die niet meer af en zorgde zo voor een twee op twee voor het Belgische team.

LMP2
Team WRT werkte een perfecte middag af in Oostenrijk. Het Belgische team wint de tweede manche voor de #26 van G-Drive Racing. De #25 van G-Drive Racing pakt de derde podiumplek in de LMP2-klasse.

“Het was met de regen en de bandenkeuze een verschrikkelijk stressvolle race. We hebben de juiste keuzes gemaakt en geen fouten gemaakt, en dat is het belangrijkste,” aldus WRT rijder Robert Kubica.

1) Team WRT #41 Kubica/Deletraz/Ye
2) G-Drive Racing #26 Rusinov/Colapinto/De Vries
3) G-Drive Racing #25 Falb/Andrade/Merhi

LMP3
In de LMP3-klasse was er opnieuw spanning tot aan de streep. Cool Racing kwam als eerste over de streep met slechts een honderdste voorsprong op Eurointernational. De wagen van Graff Racing kwam als derde over de streep, maar ze kregen nog een tijdstraf. Daardoor staan onze landgenoten Ulysse de Pauw en Ugo de Wilde bij Euro Interpol Competition op de derde podiumplaats. Racing Experience met onze landgenoot Tom Cloet haalde de finish niet.

1) Cool Racing #19 Maulini/Bell/Kruetten
2) Eurointernational #11 Dromedari/Bolukbasi/Alders
3) Euro Interpol Competition #13 De Pauw/de Wilde/Hippe

LMGTE
AF Course was het hele weekend dominant, ook in de race. De Ferrari van het team zette de pole ook om in een overwinning. De Ferrari van Spirit of Race kwam als tweede over de streep de #80 van Iron Lynx was derde op het podium.

1) AF Course #88 Perrodo/Collard/Rovera
2) Spirit of Race #55 Cameron/Griffin/Perel
3) Iron Lynx #80 Cressoni/Mastronardi/Molina