Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het weekend van Hemelvaart wordt relatief rustig, met van Belgische zijde vooral de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux en dat op de Red Bull Ring, in het programma van de European Le Mans Series.

Op de Red Bull Ring zien we weer 20 Porsche 992 GT3 Cup en de vraag is wie Dylan Derdaele zal tegenhouden. De man uit Lommel won in Spa met overwicht de eerste races van het seizoen en is uiteraard ook leider in het kampioenschap. Nog op de Red Bull Ring zien we ook Belgen in het hoofdprogramma, de European Le Mans Series. Ugo De Wilde en Ulysse De Pauw behoren tot de favorieten in LMP3, waar ook Tom Cloet actief is. WRT gaat dan weer op zoek naar nieuw succes algemeen, na de zege in Barcelona. De Le Mans Cup reist niet naar Oostenrijk.

In Magny Cours zijn er wedstrijden van de BGDC en 2CV-competities, terwijl in Paul Ricard de GT Open en de Euro Formula aan het werk zijn. Noteren we verder de start van de Duitse ADAC GT – met het duo Weerts-Vanthoor (WRT Audi) – in Oschersleben en van de Europese Nascar in Spanje, met de Belgen Patrick Lemarie en Marc Goossens bij DF1 Racing.

IMSA is er in Mid-Ohio (Laurens Vanthoor), Indycar in Indianapolis (niet de INDY500) en in Autopolis is er Superformula. De MotoGP doet het tot slot in Frankrijk.

Actie op twee wielen is er ook nog: op het korte circuit van Le Mans is er de Franse manche van het MotoGP kampioenschap.