Home > F1 > F1 Spanje: reacties van Max Verstappen en Lewis Hamilton

F1 Spanje: reacties van Max Verstappen en Lewis Hamilton

Max Verstappen dook in de eerste bocht al naar de leiding, maar het mocht niet zijn voor de Nederlander. Lewis Hamilton zat hem een volledige race op zijn hielen, en tien rondes voor het einde nam hij de leiding over met een pitstop extra. Dit zijn de reacties van de rijders.

Foto: ©Mercedes-AMG

Max Verstappen
“Ik heb vandaag alles geprobeerd wat ik kon. Ik nam de leiding in bocht1, maar vanaf daar kwamen we net wat tempo tekort bij Mercedes. Natuurlijk wilden we winnen, maar ik kan niet al te teleurgesteld zijn met de tweede plaats. Ik heb alles gedaan wat ik kon en de kansen gemaximaliseerd. Zelfs als we een andere strategie hadden genomen, een tweede stop voor hen hadden gepit, hadden we de tijd niet kunnen goedmaken. De Mercedes was gewoon sneller dan wij. Ik weet hoe snel ik kan gaan en waar de limiet van de auto ligt en als zij een vrije stop achter kunnen doen is het voor hen makkelijk om een andere strategie te kiezen. Ik wist vrijwel zeker dat toen hij voor de tweede keer pitte, hij op de nieuwe banden terug zou komen, een beetje zoals in Hongarije 2019. Hoewel ik alles deed wat ik kon, was ik een beetje een ‘sitting duck’. Het verschil in tempo op de banden maakte het een makkelijke inhaalactie voor Lewis. Het was gewoon een dag waar we een beetje tempo misten en tweede was het best mogelijke resultaat. We moeten nu kijken waarom zij meer race pace hebben dan ons.”

Lewis Hamilton
“Het was weer een opmerkelijke prestatie van het hele team dit weekend en het is zo goed om fans terug te zien. Ik zag zelfs een paar Britse vlaggen in het publiek en dat heb ik echt gemist! Het was erg close bij de start, er lag veel rubber aan de rechterkant van de grid en Max had een erg goede start. Ik ging op jacht en zat in de beginfase van de race zo dicht op Max dat ik bang was dat ik de banden in de vuile lucht niet zou kunnen houden. Het leek een lange weg terug na de tweede stop, twintig seconden goedmaken was een gewaagde beslissing van het team. Ik had de kans om voor Max te stoppen, we hebben vertrouwen in ons kunnen in het team en het was de juiste beslissing.”