Home > #Hoofdnieuws > Belcar New Race Festival: Norma en Porsche naar winst

Belcar New Race Festival: Norma en Porsche naar winst

In Zolder was de zege in de eerste race van het Belcar Endurance Championship voor de Russell Racing Norma M20FC van Hans Thiers, Gilles Magnus en Jeffrey van Hooydonk. Zij haalden het voor de merkgenoten van Krafft Racing (Longin-Longin-Corten) en GHK Racing by T2 (Verheyen-Gepts-Decurtins). In GT was de zege voor het kampioenenduo Derdaele-Saelens in een Porsche 992 GT3 Cup van Belgium Racing en bij de toerwagens was de zege voor de QSR Audi RS3 TCR van Utylenbroeck-Van den Broeck-Sokolovskiy.

De wedstrijd verliep vrij voorspelbaar, zeker nadat Deldiche Racing in de box verdween met een defecte benzinepomp en Krafft Racing tijdens de laatste pitstop te kampen had met een haperende startmotor. Russell Racing kon zo ongestoord naar de zege rijden, voor drie andere Norma M20FC. Net achter het podium werd T2 Racing (Ruggiero-Claes-Cools) vierde voor de eerste bolide in GTA, de Porsche 992 GT3 Cup van Belgium Racing met Derdaele-Saelens achter het stuur. De Art Racing Wolf GB08 van Marrow-Van Belle-Praet sloot de top 6 af.

Noteren we nog de mooie negende plaats en de zege in GTB van de Redant Racing Porsche Cayman van Van Laere-Geerts-Vandekerckhove en de eerste plek voor Bozo-Puelings (FIAT) in TB.

Volgende afspraak is over twee weken in Hockenheim tijdens een weekend met Creventic en de Supercar Challenge.