Home > Circuit > F3: Hauger pakt zege en leiding

F3: Hauger pakt zege en leiding

De Noor Dennis Hauger reed voor Prema naar een overtuigende zege in de derde en afsluitende race van het weekend op Barcelona voor de FIA Formule 3.

foto: ©Dutch Photo Agency

De “hoofdrace” in de F3 is er op zondag. Hoewel de race, net als de beide andere races van de serie dit weekend, 22 rondes telde, waren er nu 25 punten te verdienen voor de zege. De startgrid, die was deze keer de getrouwe rangschikking van de kwalificatiesessie op vrijdag, geen omgekeerde grids dus.

Hauger (Prema) was niet als beste weg maar kwam wel als dapperste uit de remzone in bocht 1, nadat de heren vier breed kwamen aanstormen. Hauger hield de voet het langste op het gas en pakte de leiding. Wat volgde was een perfecte en beheerste race voor de Noor die, ook al omdat er deze keer geen safety car aan te pas kwam, naar een ruime zege reed. Achter hem kwamen Jack Doohan (Trident) en Matteo Nannini (HWA) als beste uit de gevechten voor de podiumplaatsen.

Amaury Cordeel (foto) zat de wedstrijd uit in 25ste positie en was daarmee ook de beste vertegenwoordiger voor het Campos Racing team. Hij zat even “under investigation” voor een incident in de startronde en geraakte daarna betrokken in de achterhoedegevechten.

Met deze zege neemt Hauger ook de leiding over in het kampioenschap. de volgende afspraak voor de FIA F3 is er tijdens de Franse Grand Prix op Paul Ricard.