Home > Uncategorized > Benelux Racing Series: de comeback van Regis Gosselin

Benelux Racing Series: de comeback van Regis Gosselin

Enkele jaren geleden werd Regis Gosselin winnaar van het stuurwiel van de Clio Cup Benelux en de jonge Belg liet meteen mooie dingen zien, maar zoals het zo vaak het geval is, strooiden de budgetten roet in het eten. Gosselin verdween van de radar en maakt dit weekend zijn comeback in de nationale autosport.

Foto: © Porsche Benelux

Ik heb inderdaad nog mooie herinneringen aan die competitie met de Clio Cup, maar inderdaad, geld is geen makkelijk item en ik was verplicht om de helm aan de haak te hangen op wat sporadische zaken na. Ondertussen ben ik instructeur voor de RACB en Peugeot en dat hield mij op zijn minst dicht bij de autosport. Door omstandigheden heb ik last minute de kans gekregen om bij August Racing in te stappen in een Porsche 991 GT3 MK1 en dat is geloof me, heel wat anders dan de auto’s waarmee ik ooit heb gereden. Ik heb ook niet kunnen testen dus dit is echt een vuurdoop. Een Porsche is geen makkelijke wagen om mee te racen, maar stilaan kom ik in het ritme.

Gosselin werd op zondag al vijfde in de tweede ook al is zijn 991 MK1 iets minder krachtig dan de 991 MK2 waar de concurrentie mee strijdt. Of er nog een vervolg aan komt? “Wie weet, maar dat heeft uiteraard ook met financiële elementen te maken.”