Home > Circuit > FIA WEC: LMP2 bovenaan na eerste testdag in Spa

FIA WEC: LMP2 bovenaan na eerste testdag in Spa

De LMP2’s zijn voorlopig nog de meerdere van de nieuwe Hypercars, althans na de eerste testdag op het circuit van Spa-Francorchamps. De snelste tijd op maandag was voor de Oreca 07 van United Autosports met het trio Filipe Albuquerque – Phil Hanson – Fabio Scherer achter het stuur.

De Portugese vedette Albuquerque was ook al ’s ochtends de snelste man van het veld. Hij was nipt sneller dat de Nederlander Job van Uitert in de LMP2 van Racing Team Nederland. WRT maakte de top 3 volledig met Robin Frijns – Ferdinand Habsburg – Charles Milesi.

In de categorie van de hypercars, met slechts drie wagens, ging de beste chrono naar de Alpine A480 van het trio Matthieu Vaxivière – Nicolas Lapierre – André Negrão. De snelste Toyota GR10 was die van Brendon Hartley – Sébastien Buemi – Kazuki Nakajima, zesde algemeen.

In GTE Pro bleef de Porsche van Kevin Estre en Neel Jani primus, terwijl de Porsche 911 RSR van Team Project1 bovenaan in GTE Am bleef. Vermelden we nog dat Sean Gelael, teamgenoot van Stoffel Vandoorne, de Jota Oreca 07 in de muur heeft gezet.