Home > WRC > WRC: Armstrong wint felbevochten Rally van Kroatië in Junior kampioenschap

WRC: Armstrong wint felbevochten Rally van Kroatië in Junior kampioenschap

Jon Armstrong en Phil Hall hebben hun eerste overwinning in het Junior WRC-kampioenschap te pakken. Het duo reed een bijna foutloos weekend. Het Junior WRC startte dit weekend in Kroatië aan het seizoen 2021 en voldeed aan de verwachtingen.

Foto: ©WRC

Martin Koci nam als eerste de leiding, maar op zaterdag raakte hij een rotsblok. Hij verloor daardoor 2,5 minuut aan een bandenwissel. Armstrong reed een heel sterke zaterdag, op het eind van de dag stond hij 22,5 seconden voor op de tweede. Op zondag probeerden Martins Seks en Lauri Joona de bres nog te dichten, maar zonder succes. Zij werden tweede en derde. Sami Pajari reed een indrukwekkend weekend hij zette welgeteld negen proeven op zijn naam. De Fin maakte jammer genoeg voor hem een koprol met de wagen, daardoor zakte hij in het klassement.

“Een deel van mijn wens om dit jaar terug te komen was om mezelf te bewijzen dat ik het nog steeds kan, en om mensen die denken dat ik het niet meer kan het tegendeel te bewijzen. Het is fantastisch om dit te doen, het was een hele zware rally. Ik heb de afgelopen vier jaar maar twee rally’s gereden, dus om hier te komen en een Junior WRC-evenement te winnen, dat is geweldig,” zei Armstrong