Home > Circuit > ELMS Barcelona: reacties van onze landgenoten

ELMS Barcelona: reacties van onze landgenoten

Dit weekend werd de eerste manche van de European Le Mans Series gereden in Barcelona. Het Belgische WRT won, maar hoe brachten de andere Belgen het ervanaf en wat vonden ze ervan?

Foto: ©Tom Cloet

Ugo de Wilde
De Brusselaar Ugo de Wilde trok naar Barcelona om te winnen in de LMP3-klasse. Na een vijfde plek in de kwalificaties kon hij met zijn team opschuiven naar een derde plek. Een podium voor de 20-jarige in zijn eerste ELMS-race, maar toch kijkt hij met een dubbel gevoel terug op het weekend.

“Het was een goede eerste race, maar er zat meer in dit weekend. Het was een lastige week want mijn race-ingenieur was er door een positieve coronatest niet bij. We hadden in de vrije trainingen enkele remproblemen. Tijdens de kwalificaties heb ik in mijn eerste snelle ronde niet te hard gereden om de remmen te sparen. Toen ik in mijn tweede snelle ronde alles wou geven, voelde ik dat de banden al minder grip hadden. Volgende keer niet inhouden in het begin is de boodschap. De race was goed, ik kon een aantal wagen inhalen en naar een podium rijden. Ik heb veel bijgeleerd dit weekend, vooral hoe ik met al het verkeer moet omgaan.”

Tom Cloet
Tom Cloet stond ook in de LMP3-klasse aan de start. De Belg rijdt bij het Luxemburgse Racing Experience. Het team had een race met veel pech waardoor het een lastig weekend werd voor hen. Tom Cloet en co standden op de vijftiende plaats in de LMP3-klasse.

“Dit is niet het resultaat waarvoor we gewerkt hebben. Ik startte goed en reed een goed eerste deel van mijn race, maar tijdens mijn pitstop raakte de startmotor overhit. We konden de auto niet meer starten toen ik uit de pit wou rijden voor mijn tweede deel. Het team moest snel de startmotor vervangen, hierdoor verloren we zestien ronden ten opzichte van de concurrenten.”

Nigel Bailly
Nigel Bailly begon in Barcelona aan een nieuw avondtuur. Takuma Aoki en Bailly racen met een aangepaste wagen, omdat ze beide grotendeels verlamd zijn. Barcelona is een van de voorbereidingsraces op de 24 uur van Le Mans dat ze in augustus zullen rijden. Met hun innovative wagen werden Nigel Bailly, Takuma Aoki en Pierre Sancinéna 34ste

“Het ging heel goed vandaag, racen met al dat verkeer was lastig en even wennen, maar na een aantal rondjes had ik mijn ritme gevonden. Het tweede deel ging een stuk lastiger, in de testsessies hebben we nooit zolang in de wagen gezeten. Maar het tempo bleef goed ten opzichte van de rest, door de rijderswissels zijn we wel acht minuten verloren, maar dat kan niet anders. Het belangrijkste is dat we vandaag de race hebben uitgereden, het was een fantastische ervaring.”