Home > #Hoofdnieuws > GT World Monza: Lamborghini in uiterst betwiste kwalificatie

GT World Monza: Lamborghini in uiterst betwiste kwalificatie

In Monza start deze namiddag om 15u00 het seizoen van de GT World Europe met een uithoudingsrace op de omloop van Monza. Lamborghini start er op polepositie met het trio Caldarelli-Bortolotti-Mapelli.

Foto: © SRO

De kwalificatie was zoals steeds zeer intens, met kleine verschillen en met uiteindelijk zes van de zeven merken in de Pro-categorie in de top 10. De polepositie ging naar het Italiaanse trio Caldarelli-Bortolotti-Mapelli in een FF Lamborghini Huracan. Het spreekt voor zich dat dit trio kandidaat is op de zege in de opener van het seizoen 2021 en dat er ook voor de titelstrijd zal moeten rekening gehouden worden met deze ijzersterke Italiaanse line-up. Al won de afgelopen tien seizoenen maar tweemaal een team dat op de polepositie startte.

Caldarelli: “Het was nog intenser dan voorzien, maar we hebben sterk gereden, ondanks een lekke band in mijn sessie. Het verkeer was zoals voor iedereen en dat is hetzelfde voor iedereen.

Achter de Lamborghini vinden we de AKKA ASP Mercedes AMG-GT3 van Marciello-Juncadella-Gounon, op amper zeven duizendsten van de polepositie. Jules Gounon verbeterde overigens het ronderecord in Monza voor een GT3 met een tijd van 1min46.442, maar de gemiddelde tijd van de Mercedes was dus nipt minder snel dan die van de Lamborghini. Op de tweede rij starten straks de Iron Lynx ferrari ((Fuoco-Ilott-Rigon) en de WRT Audi R8 van Vanthoor-Weerts-van der Linde. De derde Belg in de Pro-categorie, Frederic Vervisch, moet het stellen met een 20ste tijd in de Sainteloc Audi R8 LMS. Louis Machiels (AF Corse Ferrari) was goed voor een vijfde chrono in de Pro-Am Cup.

De race start om 15u00.