Home > Circuit > Indycar 2021 preview (3): de wagens en de 2021 kalender

Indycar 2021 preview (3): de wagens en de 2021 kalender

Dit weekend gaan de Indycar series weer van start op Barber Motorsports Park. De serie plande dit seizoen zeventien races, met natuurlijk de Indy 500 als top affiche. Maar waar gaan de rijders nog aan de slag en vooral met wat.

De wagen
Een Indycar-bolide heeft wat weg van een F1-wagen, en toch zijn ze heel verschillend. Zo heeft de serie een standaardchassis dat door alle teams gebruikt moet worden. Daarnaast zijn er ook slechts twee motorfabrikanten. Alle teams gebruiken een Chevrolet of een Honda motor die zo’n 550 tot 700 pk levert. Wat nog opvalt aan de Indycar-wagens is de ‘voorruit’, iets heel bijzonder bij eenzitter. De wagens hebben een ballistisch aeroscherm dat vastgemaakt is met titanium. Het scherm moet, naast de halo, de rijder nog meer beschermen in de open cockpit. Vorig jaar werd het scherm voor het eerst gebruikt en ook in 2021 gaan ze ermee verder.

Kalender
Dit seizoen staan er zeventien wedstrijden op de IndyCar kalender. De iconische Indy 500 is een van de slechts vier races op ovaal. De dertien andere races worden op een gesloten circuit, ook wel road course genoemd, of een stratencircuit gereden. Beginnen doet de Indycar Series dus dit weekend, op Barber Motorsports Park. Op 30 mei trekt de serie naar Indianapolis voor de Indy 500. Afsluiten doet ze op 26 september in Long Beach.

DatumCircuitType
18 aprilBarber Motorsports ParkRoad course
25 aprilSt. PetersburgStratencircuit
1 meiTexas Motor Speedway race 1Oval
2 meiTexas Motor Speedway race 2Oval
15 meiIndianapolisRoad course
30 meiIndianapolis 500Oval
12 juniDetroit race 1Stratencircuit
13 juniDetroit race 2Stratencircuit
20 juniRoad AmericaRoad course
4 juliMid-OhioRoad course
11 juliTorontoStratencircuit
8 augustusNashvilleStratencircuit
14 augustusIndianapolisRoad course
21 augustusGatewayOval
12 septemberPortlandRoad course
19 septemberLaguna SecaRoad course
26 septemberLong BeachStratencircuit