Home > Circuit > Lamborghini Super Trofeo: meer dan 30 wagens in Monza

Lamborghini Super Trofeo: meer dan 30 wagens in Monza

Meer dan 30 wagens zijn ingeschreven voor de seizoensopener in Monza van het Lamborghini Super Trofeo Europe seizoen. De serie gaat zijn dertiende seizoen in dit jaar en telt twaalf races. De one-make GT-serie komt voor het eerst sinds 2018 terug naar Monza, dit doet ze als nevencompetitie van de GT World challenge.

Foto: ©Lamborghini

Er zullen dit jaar vijftien rookies deelnemen aan de Super Trofeo, maar ook een aantal oude bekenden staan aan de start. De vice-kampioen van vorig jaar, Kevin Gilardoni, krijgt bij Oregon Team de Italiaanse Leonardo Pulcini aan zijn zijde. Bonaldi Motorsport, dat Dean Stoneman aan de rijderstitel hielp, kiest voor een nieuwe line-up. De zevetienjarige Nederlander Daan Pijl en Braziliaan Erik Mayrink kruipen achter het stuur. Raúl Guzman en Glenn van Berlo van Target Racing hopen ook mee te doen om de titelstrijd.

In de AM-klasse zal er hard geracet worden. Onder andere Raffaele Giannoni keert terug dit jaar. In de uiterst competitieve reeks hebben we ook een landgenoot. Renaud Kuppens zal met de Lamborghini van Boutsen Ginion rijden. De kampioenen van 2011 en 2012 zijn er ook bij, Cedric Leimer en Jenny Laurent rijden voor Autovitesse.

In de Cup-klasse zullen Donovan en Luciano Privitelio de kleuren van Rexal FFF Racing Team vertegenwoordigen. terwijl Libor Dvoracek solo zal rijden voor Micanek Motorsport. Leipert Motorsport zet zes auto’s in dit weekend en een daarvan wordt bestuurd door Gerhard Watzinger.

Kalender Lamborghini Super Trofeo
Ronde 1: Monza (Italië), 16-18 april
Ronde 2: Le Castellet (Frankrijk), 28-30 mei
Ronde 3: Zandvoort (Nederland), 18-20 juni
Ronde 4: Spa-Francorchamps (België) 29 juli-1 augustus
Ronde 5: Nürburgring (Duitsland) 3-5 september
Ronde 6: Misano Adriatico (Italië), 28-29 oktober

Lamborghini Wereld Finale
Misano Adriatico (Italië), 30-31 oktober