Home > #Hoofdnieuws > GT2 Monza: Bert Longin en Peter Guelinckx klaar voor seizoensstart

GT2 Monza: Bert Longin en Peter Guelinckx klaar voor seizoensstart

Dit weekend gaat ook een nieuwe Europees kampioenschap van start: de Fanatec GT2 European Series. De serie gaat in Monza van start als een van de nevencompetities van GT World Challenge. Er staan 12 GT2-wagens aan de start van het kampioenschap, mét een sterk Belgisch duo.

Peter Guelinckx en Bert Longin staan met een Audi R8 LMS GT 2 aan de start van het nieuwe kampioenschap. Longin kijkt uit naar het eerste raceweekend. “Het is een nieuw kampioenschap dus ik kijk er wel naar uit om van start te gaan. We weten niet hoe goed de andere auto’s zijn dus het is wel spannend.” Over de Audi is Bert in elk geval tevreden: “Het is een heel goeie auto, een pure racewagen. We hebben al veel kunnen testen met de wagen en het gaat vlot. Ten opzichte van een GT3 wagen moeten we eigenlijk niet veel onderdoen. Meer gewicht en minder aerodynamica zorgt logischerwijs dat je wat trager bent, zeker in de regen. Maar we hebben ook in de regen voldoende kunnen testen wat zeker voor Peter een bonus is.”

Wat we mogen verwachten weer Bert nog niet, maar ambitie moet je altijd hebben. “Ik heb al een aantal snelle namen op de startlijst gezien. Er zal zeker voor elk plekje gevochten worden. Doordat het een nieuw kampioenschap is weet ik niet goed wat me mogen verwachten. De auto’s zijn nieuw, er zijn rijders bij die ik minder goed ken en ik weet niet hoe goed de rijders als duo kunnen racen. Ik leef naar de race toe zoals altijd, Ik zal alles geven om de hoogst mogelijke plek uit de brand te slepen. Na het eerste raceweekend zal het duidelijk worden hoe goed wij en de auto zijn ten opzichte van de concurrentie.”

Kalender
15 – 17 april: Monza
14 – 15 mei: Hockenheim
25 – 27 juni: Silverstone
23 – 25 juli: Spa Francorchamps
1 – 3 oktober: Paul Ricard