Home > #Hoofdnieuws > Georges-Louis Bouchez en zijn passie voor de auto

Georges-Louis Bouchez en zijn passie voor de auto

Georges-Louis Bouchez is een niet onbesproken figuur uit de politieke wereld. De voorzitter van de Franstalige Liberalen neemt geen blad voor de mond en geeft, te pas en te onpas, ongezouten zijn mening. Nu blijkt Bouchez ook een gespassioneerd liefhebber van auto’s en autosport te zijn. Zeer recent gaf hij een interview in de Club des V en wij willen u de meest opvallende uitspraken niet onthouden… Bouchez zakte overigens af in een t-shirt van Lewis Hamilton.

Foto’s/Tekst: Club des V

Over de politiek en auto’s: “Een deel van de politieke klasse heeft een grote onwetendheid over auto’s. De volledige elektrische wagens zijn minder milieuvriendelijk dan een Euro 6 diesel. Om dan nog maar te zwijgen over het feit dat het onmogelijk is om iedereen van stroom te voorzien als we allemaal elektrisch gaan rijden.”

“Het spreekt voor zich dat de keuze tussen Ecolo en de MR zonder twijfel gebeurde. Voor sommigen betekent moderniteit, anti-auto. Vandaag de dag moeten we durven zeggen dat een auto veiliger is dan een trein. Het is een belangrijk middel om te reizen en autonoom te zijn. We proberen automobilisten te straffen zodat ze hun auto laten staan: we verhogen hun stress, we stigmatiseren hen en we zitten in hun zakken. Persoonlijk ben ik voorstander van meervoudige mobiliteit. Ik ben voorstander van gedeelde auto’s, vooral als er autonome auto’s zijn. Omdat we onze auto over het algemeen maar één of twee uur per dag nodig hebben. Het probleem is het verschil tussen echte mensen en wat ik de kleine wereld noem. Sommige beleidsmakers vergeten dat miljoenen mensen van auto’s houden en niet zonder kunnen. Ik ben niet bang om te zeggen dat ik van auto’s hou en ik wil geen wereld zonder auto’s. Ik ben ook voorstander van wedstrijden die bijdragen tot evolutie, tot het ontwerpen van auto’s die minder verbruiken en vervuilen, met meer veiligheid.”

“Vijftien jaar lang hebben we een regering gehad die geen visie had voor Brussel. Dit komt op alle gebieden tot uiting. Het is niet normaal om mobiliteit toe te vertrouwen aan ministers van marginale partijen.”

Bouchez reed onlangs zijn eerste race in de autosport, met een VW Fun Cup en koestert ook nog ambities: “Ik zou op mijn leeftijd niet erg geloofwaardig overkomen als ik je zou vertellen dat ik Formule 1-rijder wil worden. Op mijn niveau zou het gekste waarvan ik mag dromen een deelname aan een Porsche Supercup race als voorprogramma op een GP op Monza of Francorchamps zijn. Dat ga ik binnenkort in de Fun Cup ontdekken door deel te nemen aan de 8 uur en daarna de 25 uur.”

Over zijn passie voor auto’s:

“Lewis Hamilton is echt de ster van de paddock, hij heeft veel charisma. Hij is een rijder die goed is voor het imago van Formule 1. Ik heb de gelegenheid gehad hem verschillende keren te ontmoeten en hij is een echte professional, zelfs in zijn relatie met zijn fans. Op de baan heeft hij veel lef, hij is nergens bang voor.”

“Ik was 8 jaar oud toen ik Ayrton Senna live op televisie zag sterven. Voor sommigen was het het einde van hun passie voor F1. Voor mij was dat het tegenovergestelde, het was een trigger en sindsdien is mijn passie alleen maar sterker geworden. Ik was fan van Jacques Villeneuve, Fernando Alonso en daarna Lewis Hamilton, die allemaal aanvallers waren. Ik ben nooit een grote fan geweest van Michael Schumacher. Fernando zou veel meer verdiend hebben dan twee titels. Hij kwam verschillende keren heel dicht bij een derde. Op zijn 39ste heeft hij nog steeds die droom. Ik denk dat een Vettel die droom niet meer heeft. Volgens mij kwam het keerpunt in de carrière van de viervoudig kampioen tijdens de GP van Duitsland van 2018 op Hockenheim. De Ferrari-rijder streed vooraan in de race om de titel met Lewis, toen hij in het stadion voor zijn thuispubliek op een enigszins domme manier in de muur ging. Sindsdien heeft hij nog maar één race gewonnen. Er is die dag iets gebroken.”

Eerste Minister of voorzitter van de RACB? “Ik denk dat als ik premier zou worden, het voor mij nadien makkelijker zou zijn om de positie bij de Belgische motorfederatie op te eisen.”

Het volledige interview kan u hier bekijken:

https://www.facebook.com/clubdesv/videos/462542098426983